eBankarstvo

Vuić za Lider: Možemo li u gospodarstvu biti uspješni kao u sportu


Ako ne iskoristimo sve najbolje resurse koje imamo ne možemo očekivati više od osrednjeg rezultata, piše u kolumni za Lider Tomislav Vuić

Zanimljivom usporedbom odnosa Hrvata prema sportu i prema gospodarstvu, predsjednik Tomislav Vuić objašnjava stanje u našoj ekonomiji i izglede da ga promijenimo u kolumni objavljenoj u Liderovom specijalu Poslovna 2017.

Vuić piše kako je naš odnos prema sportu puno zdraviji nego prema ekonomiji i društvu. U sportu smo, objašnjava, i puno zahtjevniji pa je za nas drugo mjesto na svijetu u tenisu - 'tak-tak' i nije baš za slavlje, dok u gospodarstvu ili konkurentnosti nismo tako ambiciozni.

Navodi i primjer nogometa - od izbora trenera i ponekad prebrzih smjena onih koji ne postižu uspjeh do nogometaša, navijača pa i svih koji samo površno prate taj sport ali znaju da rezultata nema bez zajedničke igre cijele momčadi.  

Luksuz da ne radimo zajedno i da se svi najbolji ne aktiviraju i ne iskoriste, ne mogu si priuštiti niti veće zemlje od naše. Zajedništvo uz više tolerancije i međusobnog razumijevanja puno bi značilo za razvoj društva i gospodarstva, zaključuje Vuić.

Kolumnu pročitajte ovdje.

Povratak na novosti