eBankarstvo

U HPB-u isplata obeštećenja deponentima Centar banke


Deponenti - vjerovnici Centar banke koji imaju pravo na obeštećenje od sutra, 19. rujna 2013. mogu u bilo kojoj od 60 poslovnih jedinica Hrvatske poštanske banke podnijeti Zahtjev za obeštećenje.

Pravo na obeštećenje imaju fizičke osobe, trgovačka društva te neprofitne institucije, izuzev onih osoba u posebnom odnosu s Centar bankom. Deponenti svoje Zahtjeve mogu podnijeti u roku od 12 mjeseci od dana objave Poziva, odnosno najkasnije do 19. rujna 2014.

Zahtjev za obeštećenjem može podnijeti isključivo vlasnik depozita ili osoba ovlaštena za podnošenje Zahtjeva.

Vlasnik depozita - fizička osoba prilikom podnošenja Zahtjeva treba predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, odnosno drugu važeću identifikacijsku ispravu, a radi potpune identifikacije treba predočiti i izvorni dokument o depozitu (štednu knjižicu, ugovor o oročenju, karticu računa).

Isplata fizičkim osobama bit će izvršena u gotovini ili prijenosom na račun, dok će isplata trgovačkim društvima te neprofitnim institucijama biti izvršena prijenosom na račun.

Ovim putem pozivamo sve deponente Centar banke da sa svojim identifikacijskim dokumentima (osobnim i dokumentima o depozitima) dođu u bilo koju poslovnicu Hrvatske poštanske banke i ostvare svoje pravo na obeštećenje.

Sve detaljne informacije dostupne su vam na internetskim stranicama DAB-a (www.dab.hr)

Povratak na novosti