eBankarstvo

Okoliš

HPB kod svojih zaposlenika, klijenata i poslovnih partnera potiče ekološki odgovorno ponašanje i racionalno gospodarenje energijom i otpadom.
Okoliš
Zeleni ured
Zeleni ured
HPB je 2012. u svoje poslovanje uvela Zeleni ured s ciljem racionalnog gospodarenja energijom i otpadom te poticanja ekološki odgovornog ponašanja kod svojih zaposlenika, poslovnih partnera i zajednice u kojoj posluje.

U aktivnostima Zelenog ureda važno mjesto pripada edukaciji zaposlenika s ciljem smanjivanja negativnog utjecaja na okoliš te povećanja efikasnosti korištenja resursa u svakodnevnom uredskom poslovanju. Od uvođenja Zelenog ureda broj ispisanih stranica je u stalnom padu što nam daje poticaj da štedimo i dalje. Također, brinemo o potrošnji vode, plina i električne energije.
Bicikliranje
Projektom ‘Biciklom na posao’ HPB kod svojih zaposlenika potiče okretanje zdravijim životnim navikama i većoj brizi za okoliš. Cilj projekta je energetski učinkovita promjena u prometu – smanjenje motoriziranog prometa i povećanje korištenja bicikla u svakodnevnim gradskim migracijama.

Parkiralište za bicikle nalazi se u Jurišićevoj ulici 4, a u planu su parkirališta po cijeloj Hrvatskoj.

HPB je ponosni partner biciklističkog izazova ‘Vozim za Zagreb’ koji potiče zdrav život uz bicikliranje. Sudjelovanjem u ovom projektu HPB je spojila svoju odgovornost za zdraviji život svih i odgovornost za budućnost mladih donirajući maturantima Dječjeg doma u Nazorovoj 1 kunu za svaki prijeđeni kilometar.
Bicikliranje
Zelena gradnja
Zelena gradnja
Podržavajući investiranje u energetski učinkovita rješenja HPB pozitivno utječe na očuvanje okoliša, zdravlje ljudi te održivi gospodarski razvitak. U želji da građane i poduzetnike potakne na korištenje zelenih proizvoda u graditeljstvu Hrvatska poštanska banka nudi niz mogućnosti financiranja uz povoljnije uvjete i niže kamatne stope.

Uz zelene kredite za poduzetnike, u HPB-ovoj ponudi kredita za povećanje energetske učinkovitosti su i linije za upravitelje i suvlasnike stambenih zgrada te program Reenova+ koji uz financiranje omogućuje besplatnu tehničku pomoć u svim koracima energetske obnove.