eBankarstvo

Nadzorni odbor HPB-a imenovao novu Upravu


Čedo Maletić i Dubravka Kolarić predloženi su članovi nove Uprave banke. Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici odbacio špekulacije o poslovanju banke te je izrazio namjeru da ona i dalje ostane u samom vrhu hrvatskog bankarstva.

Predloženi kandidati - Čedo Maletić za predsjednika te Dubravka Kolarić za članicu Uprave - svoje će funkcije preuzeti po dobivanju suglasnosti Hrvatske narodne banke.
Nadzorni odbor od nove Uprave očekuje novi razvojni ciklus i daljnje jačanje položaja HPB-a među najvećim hrvatskim bankama. Uz poslovanje po tržišnim načelima u snažnom konkurentskom okruženju, važna strateška odrednica banke bit će i njezina aktivna potpora razvoju hrvatskog gospodarstva i društva. Pronalaženje optimalnog modela kapitalnog jačanja banke pretpostavka je za ostvarenje njenih poslovnih ciljeva.
Razmatrajući poslovanje banke, Nadzorni odbor je odbacio špekulacije kojima se narušava ugled banke. Svjetska financijska kriza i gospodarska recesija ostavile su traga u svim sektorima pa tako i domaćem bankarskom sustavu, pri čemu HPB nije izuzetak. HPB je i dalje zdrava i stabilna banka, a državno vlasništvo dodatno je jamstvo toj stabilnosti.
Banka je zadnjih pet godina povećala svoj tržišni udio s 2,4 na današnjih 4 posto, što je znak rasta povjerenja klijenata u najveću banku u nacionalnom vlasništvu.

Povratak na novosti