eBankarstvo

Klijenti ugovorili više od 30.000 kombinacija


Tijekom proteklih šest mjeseci, otkad je uvedena HPB Kombinacija, pokazalo se da je program slobodnog odabira bankarskih i nebankarskih usluga za klijente puni pogodak.

Prošlo je vrijeme kad smo kao klijenti banaka uzimali tzv. pakete usluga samo zbog toga da bismo imali pravo na veći i povoljniji minus ili neku drugu pogodnost od pedeset ponuđenih. Dopušteni minus i danas je vrijedna stvar, ali smo kao klijenti postali zahtjevniji, manje trošimo i želimo platiti samo usluge koje su nam važne. To je odgovor zašto su klijenti do danas ugovorili više od 30.000 HPB Kombinacija sami birajući program bankarskih i nebankarskih usluga po stvarnim potrebama.

 

Ukoliko se Kombinacija ne uklapa u našu računicu, uvijek nam ostaje mogućnost odabira i plaćanja pojedinačnih usluga. Planiramo li dizati kredit, rješavati poslove s nekretninama, dodatno se osigurati za situacije kad trebamo liječnike, majstore, različitu pomoć i servise...tad je dobro imati Kombinaciju jer usput možemo i značajno uštedjeti.

Kako uštedjeti
Nedavno smo obilježili Dan štednje, pisali smo o tome koliko je važno štedjeti, štednju započeti na vrijeme i educirati naše najmlađe. Svjesni smo činjenice da u današnje vrijeme to zaista nije lako, iako statistike potvrđuju kako štednja hrvatskih građana stalno raste.

Očigledno postoje pomno razvijene taktike kako uštedjeti kunu više, jer upravo tako se danas štedi - kuna po kuna. Osim „stavljanja na stranu“ moguće je uštedjeti i na raznim proizvodima koje svakodnevno koristimo, pa i na financijskim uslugama koje su sastavni dio našeg života i poslovanja. Svi mi, s vremena na vrijeme, trebamo razmisliti o svojim troškovima, izračunati koliko nas košta to što koristimo, plaćamo li i ono što ne koristimo, jesu li nam potrebne neke nove financijske usluge, koliko su nam isplativi paketi bankarskih proizvoda itd.

Od minusa do osiguranja
Uz tekući račun banke koju smo odabrali imamo mogućnost koristiti niz bankarskih i nebankarskih proizvoda. Uz brže i jednostavnije financijsko poslovanje važno nam je također imati kontrolu nad financijama, znači odgovorno raspolagati s novcem, pažljivo trošiti i plaćati samo usluge koje su nam zaista potrebne.

Mogućnost slobodnog odabira ponudila je HPB u programu HPB Kombinacije kroz koji klijentima nudi opciju plaćanja proizvoda i usluga koje će zaista koristiti. Na taj način dobili smo priliku sami složiti najbolji mogući izbor za sebe.
Unutar HPB Kombinacija, uz standardne pogodnosti s minusima, nižim naknadama i kamatama, moguće je koristiti i različita osiguranja, pomoć na cesti ili u kući koja nam mogu uvelike olakšati život ali donijeti i znatne uštede. Eto, zato je Kombinacija tako tražena od naših klijenata.

Nezgode na putu, nažalost, događaju se često i zateknu nas nepripremljene. Pomoć u kući posebno je zanimljiva nešto starijim generacijama kojoj takve usluge mogu biti od velike važnosti. Nezgode se događaju svima i svugdje i na to ne možemo utjecati, ali ako ih dočekamo spremni šanse da uštedimo novac, vrijeme i živce su veće. I tako dolazimo do brojke od 30.000 ugovorenih Kombinacija do sada (od svibnja do studenoga 2014.). HPB Kombinacija namijenjena je za tri segmenta klijenata: umirovljenike, radno aktivno stanovništvo i studente.

Sami biramo financijske usluge
Svi mi imamo različite financijske potrebe, koristimo različite račune, kartice, kredite, neki od nas investiraju, drugima to ne pada na pamet, neki prodaju nekretnine, dok su drugima važna osiguranja. Neovisno o tome kakve su konkretno naše aspiracije, lakše je kada znamo da možemo sami birati i da je donošenje važnih odluka u životu na, ionako zasićenom tržištu na kojem nam se nameću različite ponude, potpuno u našim rukama. Živimo ubrzano i pod stresom. Danas je to jedna od najpopularnijih rečenica pa su nam sigurnost i osjećaj kontrole važni pogotovo kada su u pitanju financije.

Na kraju, trebamo znati kako vlastitim odabirom možemo uštedjeti i time doprinijeti kućnom budžetu. Danas kada je svaka kuna važna puno znače uštede koje sami stvorimo različitim kombinacijama.

Povratak na novosti