eBankarstvo

HPB uveo Zelene kredite


HPB je u svoju ponudu stambenih kredita za građane uveo novu kreditnu liniju - Zeleni kredit. Osmišljen s ciljem poticanja energetske učinkovitosti Zeleni kredit nudi povoljnije uvjete kreditiranja od redovnog stambenog kredita, a dostupan je u kunama i uz valutnu klauzulu u eurima.

Zeleni kredit namijenjen je kupnji stambene nekretnine te izgradnji i dogradnji niskoenergetskih i pasivnih kuća viših energetskih razreda A+, A i B, a može se iskoristiti i za poboljšanje energetske učinkovitosti postojećih objekata u vidu ugradnje termo-fasade, vanjske stolarije ili solarnih kolektora, ugradnje sustava za klimatizaciju, sustava za filtriranje vode, zamjene krovišta ili slično.

Kamatna stopa na kredit uz valutnu klauzulu iznosi 4,95 posto fiksno za prvu godinu otplate kredita dok je u preostalom otplatnom razdoblju kamata promjenjiva i pola postotnog poena viša. Kamata na kredit u kunama je promjenjiva i iznosi 5,95 posto godišnje. Rok otplate kredita je do 30 godina uz mogućnost počeka do 12 mjeseci.
Instrumente osiguranja klijenti odabiru prema vlastitim mogućnostima te, osim jamaca, mogu koristiti namjenski depozit, policu životnog osiguranja ili udjele u fondovima HPB Investa. Također, HPB nudi mogućnost ostvarenja niže naknade za obradu kreditnog zahtjeva, što ovisi o korištenju ostalih proizvoda iz ponude banke.

 

Povratak na novosti