eBankarstvo

HPB uvela model otvorene štednje


Povodom skorog Dana štednje, 31. listopada, Hrvatska poštanska banka građanima je ponudila novi proizvod - otvorenu oročenu štednju u kunama i eurima.Hrvatska poštanska banka uvela je otvorenu štednju u kunama i eurima kao fleksibilan model oročavanja koji pruža mogućnost naknadnih uplata tijekom trajanja ugovorenog roka. Iznos i dinamiku uplata, kao i način uplaćivanja, štediše biraju sami, prema vlastitim mogućnostima.
Kamatne stope na štednju ovise o ugovorenom roku oročenja te o ukupnom iznosu uplaćenih sredstava što klijentima omogućuje da postupnim povećanjem stanja na računu ostvare veće prinose na štednju. Na štednju u kunama kamatne stope kreću se od 3,05 do 3,70 posto, dok je raspon kamatnih stopa na štednju u eurima od 1,90 do 2,95 posto.
Građani mogu ugovoriti štednju na rokove od 6, 12, 24 ili 36 mjeseci, pri čemu je minimalni iznos oročenja 200 kuna, odnosno 50 eura. S obzirom na male početne iznose te na mogućnost uplata po želji klijenta, ova je štednja pogodna i za male štediše.
Štednju je moguće ugovoriti u svim poslovnicama Banke, pri čemu se štednja u kunama može otvoriti i u uredima Hrvatske pošte. Naknadne uplate klijenti mogu obavljati u HPB-ovim poslovnicama te putem internetskog ili mobilnog bankarstva, a za redovite uplate moguće je ugovoriti i trajni nalog.
Povratak na novosti