eBankarstvo

HPB povećala dobit u prvih devet mjeseci za 18,8 posto


Hrvatska poštanska banka ostvarila je, prema nerevidiranim financijskim podacima, u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja od 117,2 milijuna kuna, što je povećanje od 18,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prema nerevidiranim financijskim rezultatima Hrvatska poštanska banka je u prvih devet mjeseci ove godine povećala ukupnu aktivu za 23,4 posto te je ona iznosila 6.847,1 milijuna kuna. Dobit prije oporezivanja iznosi 117,2 milijuna kuna i veća je za 18,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto poslovni prihodi porasli su 11,3 posto, dok je prinos na kapital iznosio 21,3 posto. Hrvatska poštanska banka i ove je godine zabilježila visoku stopu adekvatnosti kapitala od 20,5 posto. Također, banka bilježi povećanje ukupnih depozita za 14,6 posto u odnosu na kraj 2004. godine, pri čemu su oročeni depoziti povećani za 30,4 posto.

U 2005. godini banka je otvorila 5 novih poslovnica i to u Vukovaru, Dubrovniku, Rijeci, Puli i Svetoj Nedjelji te osnovala 4 nove podružnice: u Zagrebu, Puli, Dubrovniku i Varaždinu. Paleta proizvoda namijenjenih građanima proširena je uslugom SMS bankarstva, uslugom osobnog bankara, prihvatom VISA kreditne kartice na bankomatima HPB-a, plaćanjem putem EFT POS uređaja na šalterima Hrvatske pošte, margin kreditima za pravne i fizičke osobe te ponudom MasterCard revolving kreditne kartice. Istovremeno, HPB je zainteresiranim klijentima omogućila trgovanje vrijednosnim papirima na području Srbije i Crne Gore te Makedonije. U skladu sa strategijom razvoja poslovanja HPB je osnovala dvije tvrtke – HPB Invest, koja upravlja s 4 otvorena investicijska fonda: Novčanim, Obvezničkim, Mješovitim i Dioničkim investicijskim fondom, te HPB Nekretnine. Poslovnu suradnju HPB je ostvarila s Hrvatskim izvoznicima, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, agencijom Vlade SAD-a za pružanje pomoći,u okviru projekta jačanja malog i srednjeg poduzetništva ESP – poduzetna Hrvatska te BAWAG-om .

Povratak na novosti