eBankarstvo

HPB i JABA postaju jedna banka


Od petka, 29. ožujka od 14 sati do nedjelje, 31. ožujka sve sadašnje poslovnice Jadranske banke bit će zatvorene za rad s klijentima. Poslovnice HPB-a će redovno raditi, osim poslovnice u Šibeniku, a klijentima će cijelo vrijeme biti osigurano nesmetano korištenje kartica i bankomata Hrvatska poštanska banka (HPB) i Jadranska banka (JABA) 1. travnja 2019. godine postaju jedna banka. Pripajanjem jake lokalne Jadranske banke nastavlja se jačanje HPB-a, najveće banke u hrvatskom vlasništvu, koja će imati više od 600 tisuća klijenata i 58 poslovnica od kojih je šest u Šibensko-kninskoj županiji. HPB u Šibeniku 1. travnja otvara jedan od svojih najvećih regionalnih centara i postaje najvažnija banka za razvoj Šibensko-kninske županije. Vikend uoči integracije, od 29. do 31. ožujka, označit će završetak procesa koji je trajao osam mjeseci i predstavlja najbrže provedeno poslovno pripajanje u Hrvatskoj. Klijenti su tijekom priprema za pripajanje bili pravovremeno informirani o svim promjenama, a zbog  završetka tog procesa i prelaska na novi tehnološki sustav obavještavamo ih o dostupnosti usluga u razdoblju od petka, 29. ožujka do ponedjeljka, 1. travnja 2019.

POSLOVNICE

Od petka, 29. ožujka od 14 sati do nedjelje, 31. ožujka sve sadašnje poslovnice Jadranske banke bit će zatvorene, a od 1. travnja poslovat će kao HPB poslovnice. Sve poslovnice Hrvatske poštanske banke bit će otvorene u redovnom radnom vremenu, osim poslovnice u Šibeniku na adresi Fra Jeronima Milete 6 koja će biti zatvorena samo u subotu, 30. ožujka zbog preseljenja na novu lokaciju - Ante Starčevića 4.

BANKOMATI I KARTICE

Tijekom vikenda pripajanja klijentima je osigurano nesmetano korištenje bankovnih kartica. Klijenti JABA-e postojeće bankovne kartice mogu koristiti do nedjelje, 31. ožujka do 23:59 sati, a nakon toga bit će im omogućeno korištenje HPB kartica koje su im već dostavljene ili će biti dostavljene prije pripajanja. Svim klijentima na raspolaganju je mreža sa 534 bankomata HPB-a na kojima mogu podići gotovinu bez naknade. Na bankomatima i POS uređajima bit će omogućeno obavljanje transakcija i umirovljenici će od ponedjeljka, 1. travnja moći podići svoje mirovine u svim HPB poslovnicama.

INTERNETSKO I MOBILNO BANKARSTVO

Transakcije putem internetskog i mobilnog bankarstva JABA-e neće biti moguće od petka, 29. ožujka od 18 sati. Od ponedjeljka, 1. travnja JABA internetsko i mobilno bankarstvo će biti dostupno isključivo u svrhu pregleda povijesti prometa po računima, provedenih naloga i sl. Ograničene usluge JABAnet i mJABA bit će dostupne prvih trinaest mjeseci, odnosno do 30. travnja 2020. Od 1. travnja klijentima JABA-e bit će dostupne usluge HPB internetskog i mobilnog bankarstva u novom dizajnu i uz proširene funkcionalnosti. U nedjelju, 31. ožujka HPB internetsko i mobilno bankarstvo neće biti dostupno, dok su u subotu, 30. ožujka i ponedjeljak, 1. travnja moguće poteškoće prilikom prijave. Informacije o svim važnim promjenama klijentima su dostavljene na kućne i poslovne adrese te su dostupne na internetskim stranicama JABA-e i HPB-a. Za pitanja i dodatne informacije klijentima je na raspolaganju tim Kontakt centra s povećanim brojem djelatnika od 0-24 na besplatnom info telefonu 0800 472 472. HPB i JABA svim klijentima zahvaljuju na razumijevanju i povjerenju.
Povratak na novosti