eBankarstvo

HPB i HOK potpisali Sporazum o suradnji


Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisale su danas (srijeda, 26. travnja) Sporazum o suradnji, u cilju poticanja i razvoja kvalitetnije poduzetničke inicijative. Time se Hrvatska poštanska banka još više približila potrebama gospodarstvenika.

Sporazumom koji su potpisali Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke i Stjepan Šafran, predsjednik Hrvatske obrtničke komore definiraju se aktivnosti dviju institucija na poslovima kreditiranja, poticanja, te promidžbe obrtništva i malog gospodarstva. 

Potpisnici ovog Sporazuma zajednički će pripremiti poseban obrazac «Zahtjeva za kredit» i utvrditi uvjete kreditiranja obrtnika članova HOK-a, kako bi pristup kreditima HPB-a bio što jednostavniji i pristupačniji.

U cilju provođenja  Sporazuma, osnovat će se zajedničko koordinativno tijelo u sastavu od četiri stalna člana (dva člana iz HOK-a i dva člana iz HPB-a), koji će redovito i prema potrebi razmatrati rezultate suradnje, nove prijedloge suradnje i koordinirati njegovo provođenje. 

„Potpisivanjem ovog sporazuma Hrvatska poštanska banka nastavlja provoditi svoju strategiju bliske suradnje sa sektorom malog i srednjeg poduzetništva pružajući mu posebno osmišljene i za potrebe obrtnika prilagođene bankarske proizvode“ izjavio je Josip Protega, predsjednik Uprave HPB-a.

„Uloga Hrvatske obrtničke komore je zastupanje i promicanje interesa obrtništva, a ovim Sporazumom obrtnicima će biti omogućeno kvalitetnije informiranje o mogućnostima financiranja razvoja poslovanja kao i brži i jednostavniji pristup kapitali“ rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran.

Povratak na novosti