eBankarstvo

HPB - aranžer izdanja dionica virovitčke šećerane Viro


Na današnjoj prezentaciji na Zagrebačkoj burzi Željko Zadro, predstavnik vlasnika i Damir Barić, predsjednik Uprave tvornice šećera Viro te Josip Protega, predsjednik uprave HPB-a predstavili su javnu ponudu redovnih dionica šećerane Viro. U postupku javne ponude izdat će se najviše 346.667 dionica po cijeni od 365 kuna za dionicu.

Hrvatska poštanska banka kao aranžer i organizator upisa dionica osigurat će da se cijeli postupak odvija kvalitetno, brzo i točno. Ova dokapitalizacija Vira, za koju vjerujemo da će biti uspješna, može biti primjer hrvatskim tvrtkama kako se na kvalitetan načim može ulagati u Hrvatskoj - rekao je Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke. Nakon što je virovitička tvornica šećera Viro u dnevnim novinama objavila poziv na upis i uplatu nove serije redovnih dionica tvrtke, po cijeni od 365 kuna za dionicu, započeo je postupak javne ponude koji će trajati narednih 30 dana. Prvih 15 dana, od 18. siječnja do 1. veljače, rezervirano je za postojeće dioničare, a svi zainteresirani ulagači moći će upisati dionice u narednih 15 dana, odnosno od 2. do 16. veljače ove godine.

Izdanje će se smatrati uspješnim ako se upiše i uplati 75 posto ukupnog iznosa izdanja, odnosno 260.001 dionica. Dio izdanja upisat će i uplatiti radnici i kooperanti šećerane, za koje su vlasnici tvornice osigurali posebne kreditne linije kod poslovnih banaka. Nakon uspješnog okončanja javne ponude, tvornica šećera Viro zatražit će uvrštenje svojih dionica u najvišu kotaciju Zagrebačke burze.

Povratak na novosti