eBankarstvo

Dvadeseta obljetnica Hrvatske poštanske banke


U listopadu 2011. godine Hrvatska poštanska banka obilježava dvadeset godina od svog osnutka i početka poslovanja. Tom prigodom građanima će biti ponuđeni štedni proizvodi uz povoljniju fiksnu kamatnu stopu.

Dvadeset godina banke zasigurno predstavlja dinamično i izazovno razdoblje, kako zbog razvoja hrvatskog bankarskog i financijskog sustava općenito, tako i zbog posebnog položaja najveće banke u nacionalnom vlasništvu. Protekla dva desetljeća poslovanja banke obilježila su i teža poslovna razdoblja - tijekom ratnog i poslijeratnog vremena, hrvatske bankovne krize krajem 90-ih, razdoblje internih problema u poslovanju banke uzrokovanih neprimjerenim upravljanjem rizicima, kao i vrijeme postojeće gospodarske krize.
Unatoč tome, u cijelom tom razdoblju banka se razvijala i rasla na izuzetno konkurentnom bankovnom tržištu nudeći široku paletu povoljnih proizvoda i usluga kojima uspješno konkurira bankama u stranom vlasništvu. Dodatna posebnost koja banku izdvaja od konkurencije je poslovna suradnja sa strateškim partnerom Hrvatskom poštom kojom je banka omogućila svojim klijentima dostupnost svojih proizvoda i usluga u svim dijelovima zemlje putem široke mreže podružnica i poslovnica banke te poštanskih ureda.
Zahvaljujući svojim štedišama i klijentima - hrvatskim građanima i poslovnim subjektima, koji su i u najtežim trenutcima ostali uz najveću državnu i nacionalnu banku vjerujući u njenu stabilnost i potencijale poslovanja, banka danas uspješno posluje te je s tržišnim udjelom od 3,92 posto sedma banka po veličini u Republici Hrvatskoj.
„Naš je cilj da Hrvatska poštanska banka u trećem desetljeću svog rada iskoristi sve svoje potencijale i etablira se kao izvorna nacionalna banka prepoznatljiva po svojoj pristupačnosti i uslužnosti poslovanja. Kako bi se taj cilj ostvario nužna je visoka profesionalnost upravljačkih struktura i zaposlenika banke te kontinuirana primjena i poboljšanja tehnika i modela upravljanja rizicima", izjavio je povodom obljetnice Čedo Maletić, predsjednik Uprave.

U godini i mjesecu kada slavi dvadeset godina rada HPB nudi građanima veći prinos na njihovu štednju. U posebnoj promotivnoj ponudi koja traje od 20. listopada do 31. prosinca 2011. godine HPB odobrava za 0,4 do 0,6 postotnih bodova višu kamatnu stopu na kunske depozite i depozite u eurima na rokove oročenja od jedan, tri, šest i dvanaest mjeseci čime se fiksna kamatna stopa na depozite penje i do 4,55 posto.

 

Povratak na novosti