eBankarstvo

100 milijuna kuna za gospodarski oporavak


Ponuđenom prosječnom kamatnom stopom za korisnike kredita u visini 5,05 posto, HPB zadovoljila je kriterije odabira prve aukcije HBOR-a te joj je od ukupnog iznosa aukcije dodijeljena cjelokupna tražena kvota kredita od 40 milijuna kuna, što predstavlja 20 posto ukupnog iznosa aukcije. U skladu s odobrenom kvotom, HPB će poduzetničke projekte financirati s ukupno 100 milijuna kuna.

Prijedlog za kreditne plasmane koje će Hrvatska poštanska banka uputiti HBOR-u, nakon sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji, obuhvaćat će petnaestak tvrtki. S obzirom na vrlo kratak rok za pripremu prve aukcije, HPB će odobrenim sredstvima prvenstveno financirati svoje postojeće klijente, dok u sljedećim aukcijama namjerava kandidirati potencijalne nove klijente koji su zainteresirani za programe i udovoljavaju njihovim uvjetima. Prve kredite u sklopu programa za gospodarski razvoj, HPB namjerava plasirati u najkraćem mogućem roku nakon dobivenog HBOR-ovog odobrenja o prihvatu prijedloga kandidiranih tvrtki.

Kako bi potakla razvoj cjelokupnog domaćeg gospodarstva, Hrvatska poštanska banka će aktivno sudjelovati u svim narednim aukcijama HBOR-a u sklopu programa Vlade RH za gospodarski oporavak.

 

Povratak na novosti