DCC konverzija valuta (opis) - HPB - Hrvatska poštanska banka

DCC konverzija valuta (opis)

Dynamic currency conversion (DCC) je usluga namijenjena korisnicima kartica izdanih izvan Hrvatske kojom im se omogućuje da prilikom podizanja gotovine na bankomatima HPB-a odaberu terećenje kartice u njihovoj domicilnoj valuti.

Korisnik kartice prilikom podizanja gotovine sam odlučuje hoće li traženu transakciju obaviti kao DCC transakciju, s prikazanim tečajem konverzije i iznosom u domicilnoj valuti, ili kao običnu transakciju bez konverzije u domicilnoj valuti.

Tijekom podizanja gotovine na bankomatu HPB-a iznos u kunama automatski se preračunava u valutu računa korisnika kartice, a korisnik odmah dobiva informaciju o tome po kojem tečaju će se izvršiti konverzija iznosa kuna u neku od spomenutih stranih valuta te točan iznos u domicilnoj valuti. 

Usluga se odnosi na Maestro, Cirrus i MasterCard kartice izdane izvan Hrvatske i sve VISA kartice izdane u zemljama Europske Unije vezane uz sljedeće domicilne valute: euro (EUR), američki, australski i kanadski dolar (USD, AUD, CAD), švicarski franak (CHF), britanska funta (GBP), danska, norveška i švedska kruna (DKK, NOK, SEK), poljski zlot (PLN), češka kruna (CZK), mađarska forinta (HUF) i konvertibilna marka (BAM).

Tečaj po kojemu se obavlja konverzija razlikuje se od tečaja koji se primjenjuje u poslovnici.

 

DCC konverzija valuta (tablica HPB mreža)

Ugovorite sastanak (poslovni subjekti)

Želite li ugovoriti sastanak sa službenikom Banke u Vama najbližem mjestu, unesite svoje podatke i mi ćemo Vas kontaktirati.
Naziv tvrtke / obrta: *
Kontakt osoba: *
Zelim da me kontaktirate putem:
Broj telefona / E-mail adresa *
Želim sastanak u poslovnici: *
Detalji upita: