HPB Kockica - HPB - Hrvatska poštanska banka

HPB Kockica

Ugovorite svom djetetu dječju štednju Kockica i posložite sve kockice za njegovu budućnost!

Kockica je štednja za djecu i mlade do njihove punoljetnosti, a uz oročenu dječju štednju u kunama i devizama omogućuje i štednju putem dječjeg računa u kunama. Osim što osigurava visoke prinose na štednju, dječja štednja izvrstan je odabir za sve one koji svoje dijete, unuka ili dragog mališana već od najranijih dana žele učiti vrijednostima štednje i odgovornosti raspolaganja novcem. A tu su i brojni darovi iznenađenja koji će zasigurno razveseliti vaše male štediše! 

HPB Kockicu možete i darovati dragom mališanu! HPB vam nudi ugovaranje poklon bona u svim svojim poslovnicama, i to bez prisutnosti roditelja, odnosno zakonskog zastupnika djeteta kojeg želite darivati.

Kome je namijenjen dječji račun?

Svima koji žele:

  • raspolagati ušteđenim novcem u svakom trenutku
  • ostvariti kamatu na uplaćena sredstva
  • vršiti uplate sredstava dinamikom i iznosima koji im odgovaraju
  • vidjeti stanje na računu na HPB bankomatima

Kome je namijenjena oročena dječja štednja?

Svima koji žele:

  • odabrati valutu u kojoj će štedjeti
  • odabrati rok oročenja
  • ostvariti povoljne kamatne stope na štednju
  • vršiti uplate dinamikom i iznosima koji im odgovaraju

Kockica poklon bon - dječja štednja koju možete darovati!

Bake, tete, prijatelji i svi koji to žele odsada mogu darovati dječju štednju Kockica najdražem klincu ili klincezi. Razveselite najmlađe i posložite najvažnije kockice za njihovu budućnost.

Informacija zakonskim zastupnicima o načinu otvaranja računa i načinu raspolaganja sredstvima na računu maloljetne osobe

(1) Transakcijski i depozitni računi otvaraju se domaćim fizičkim osobama/rezidentima temeljem Ugovora, koji u ime i za račun djeteta, odnosno maloljetne osobe s Bankom zaključuje zakonski zastupnik/skrbnik, a u skladu s pojedinačnim uvjetima ovisno o vrsti računa.
(2) Zakonski zastupnici maloljetne osobe raspolažu sredstvima na računu maloljetnika na način kako je regulirano Obiteljskim zakonom uvažavajući važeća mišljenja i preporuke ministarstva nadležnog za poslove socijalne politike i mladih (dalje: Ministarstvo).
(3) Sukladno aktualnom mišljenju Ministarstva jedan od roditelja može u razdoblju od jednog mjeseca raspolagati sredstvima maloljetnika u iznosu koji ne prelazi 10.000,00 kuna.
(4) Iznosi koji prelaze iznos od 10.000,00 kuna smatraju se vrjednijom imovinom djeteta te je za raspolaganje tim iznosima potrebna pisana Suglasnost, izdana u posebnom dokumentu i ovjerena kod javnog bilježnika, drugog roditelja te odobrenje suda u izvanparničnom postupku.
(5) Odobrenje suda u izvanparničnom postupku, roditelji mogu zatražiti u općinskom sudu nadležnom prema mjestu prebivališta djeteta.
(6) Ukoliko su oba roditelja prisutna prilikom isplate/prijenosa sredstava koji prelaze iznos od 10.000,00 kuna:
- isplatni dokument/nalog za prijenos potpisuju oba roditelja,
- prilažu izvornik odluke nadležnog suda kojom se daje odobrenje za raspolaganje sredstvima.
(7) Ukoliko jedan roditelj zahtijeva isplatu/prijenos sredstava koji prelaze iznos od 10.000,00 kuna, uz odobrenje nadležnog suda potrebna je pisana suglasnost drugog roditelja.
(8) Ukoliko se zatvara račun maloljetne osobe na kojemu su položena sredstva koja prelaze iznos od 10.000,00 kuna postupit će se na način opisan u točkama 4. ili 6. ovoga akta.
Za zatvaranje računa maloljetne osobe na kojemu su položena sredstva koja ne prelaze iznos od 10.000,00 kuna dovoljan je potpis jednog roditelja.

Ugovorite sastanak (fizičke osobe)

Želite li ugovoriti sastanak sa službenikom Banke u Vama najbližem mjestu, unesite svoje podatke i mi ćemo Vas kontaktirati.
Ime: *
Prezime: *
Jeste li klijent HPB-a:
Želim da me kontaktirate putem:
Broj telefona / E-mail adresa *
Želim sastanak u poslovnici: *
Zanimaju me informacije o: *
Detalji upita: