Tekući račun - HPB - Hrvatska poštanska banka

Tekući račun

Tekući račun namijenjen je svim domaćim i stranim fizičkim osobama, bez obzira na to imaju li stalna ili povremena primanja na račun. Otvaranjem tekućeg računa u Hrvatskoj poštanskoj banci na koji primate plaću ili mirovinu stječete status klijenta koji vam donosi niz dodatnih pogodnosti. Otvaranje tekućeg računa prvi je korak do HPB Kombinacije - programa slobodnog odabira bankarskih i nebankarskih usluga po jedinstvenoj cijeni i uz brojne pogodnosti i popuste. 

U HPB-u kreirate vlastitu kombinaciju proizvoda i usluga koje uistinu želite koristiti i koje su vam potrebne. Na raspolaganju su vam tri HPB Kombinacije: Aktiv - za radno aktivne klijente, Senior - za umirovljenike i Diplomac - za učenike i studente.

Tekući račun možete otvoriti u bilo kojoj poslovnici Banke ili uredu Hrvatske pošte, a za ugovaranje je dovoljno predočiti identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu). Preporučamo da račun otvorite u poslovnici koja će vam biti najpogodnija za podizanje vaše kartice.

Pogodnosti tekućeg računa

Svojom karticom tekućeg računa možete podizati gotovinu na preko 400 bankomata HPB-a te u više od 1000 ureda Hrvatske pošte, kupovati robu i usluge na prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu bez naknade, podizati gotovinu na bankomatima drugih banaka uz određenu naknadu, plaćati na Internetu uz najviši stupanj sigurnosti i zaštite.

Dopušteno prekoračenje po računu

  • odobrava se automatski u visini prosjeka tromjesečnog primanja bez naknade
  • odobrava se na rok od šest mjeseci, a obnavlja se automatski za korisnike koji uredno posluju
  • maksimalan iznos prekoračenja može biti do 30.000,00 kn
  • fiksna kamatna stopa na dopušteno prekoračenje po tekućem računu iznosi 9,41%

Stanje na svojem tekućem računu uvijek možete provjeriti:

Ugovorite sastanak (fizičke osobe)

Želite li ugovoriti sastanak sa službenikom Banke u Vama najbližem mjestu, unesite svoje podatke i mi ćemo Vas kontaktirati.
Ime: *
Prezime: *
Jeste li klijent HPB-a:
Želim da me kontaktirate putem:
Broj telefona / E-mail adresa *
Želim sastanak u poslovnici: *
Zanimaju me informacije o: *
Detalji upita: