eBank

Zajedničkom akcijom HAMAG-a, Infinitas grupe i HPB-a do specijaliziranih IT stručnjaka i novih poduzetnika na tržištu


Današnjim potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, Infinitas grupa i Hrvatska poštanska banka obvezale su se zajedničkim snagama pokrenuti projekt specijalističke edukacije informatičkih stručnjaka, koje će ujedno potaknuti da, po završetku obrazovanja, svoja znanja i vještine iskoriste i pretoče u poduzetničke projekte.

Prepoznavši potrebu poticanja znanja i obrazovanja, jačanja tržišta educiranim stručnjacima te jačanja poduzetničkih snaga zemlje, HAMAG, Infinitas grupa i HPB pokrenuli su zajedničku inicijativu školovanja specijaliziranih IT stručnjaka koje će poticati na pokretanje vlastitih poduzetničkih projekata i omogućiti im veću konkurentnost na tržištu rada. Suradnjom je dogovoreno da Infinitas grupa, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području projektiranja, implementacije i nadzora IT sustava te IT savjetovanja i edukacije, osigura programe specijalističkog obrazovanja za sistemske administratore i sistemske inženjere te programera aplikacija, iz kojih će proizaći i njihova priprema za stjecanje međunarodno priznatih certifikata Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA) i Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) te Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS).

"Istraživanja govore o nedostatku više od 1500 IT stručnjaka u segmentima na koje cilja naš program. Vjerujem kako bogatim znanjem možemo pomoći IT tržištu u stvaranju profesionalaca struke te otvaranju prilika nezaposlenima u podizanju njihove konkurentnosti na tržištu“, izjavio je Denis Jašarević, direktor Infinitas grupe.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo novim će IT stručnjacima po završenom tečaju osigurati besplatnu edukaciju o poduzetništvu, a ukoliko odluče krenuti u samostalne projekte, HAMAG će im osigurati i jamstva za bankovni kredit.

"Jedna od važnih prednosti ovog projekta je izvanredna brzina realizacije svakog ciklusa, tako da osoba koja želi učiniti korak naprijed u svojoj karijeri, može to učiniti u kratkom roku. Projekt je odraz potrebe tržišta za ovim zanimanjima i vjerujemo kako ćemo omogućiti ne samo popunjavanje tržišta rada ovim profilima stručnjaka, već ćemo dati bitan doprinos u izgradnji željenog gospodarstva znanja", rekao je Tomislav Kovačević, predsjednik Uprave HAMAG-a.

Za potrebe polaznika ovih programa Hrvatska poštanska banka osmislila je posebne uvjete financiranja školarine. "HPB je za polaznike specijaliziranog IT obrazovanja pripremio posebne namjenske kredite u iznosu od 5 do 20 tisuća kuna na rok otplate do 2 godine i godišnju kamatnu stopu od 6,98%, te mogućnost počeka do 6 mjeseci. Nadamo se da će nam se novopečeni IT stručnjaci, nakon što prođu edukaciju Infinitas grupe i HAMAG-ov poduzetnički tečaj, ponovo obratiti – no ovoga puta po savjetodavnu i financijsku podršku za svoj poduzetnički projekt!", rekao je Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke.

Povratak na novosti