eBank

Najpovoljnija stopa na stambene kredite za mlade


Hrvatska poštanska banka odlučila je smanjiti kamatne stope na kredite stanovništvu, kako na nove, tako i na stare kredite. Odlukom o smanjenu kamatne stope obuhvaćeni su stambeni krediti, gotovinski (nenamjenski), krediti za umirovljenike te krediti za zatvaranje obveza.

Nakon pozitivnih poslovnih rezultata ostvarenih u dosadašnjem dijelu godine i najavljenog kapitalnog jačanja, Hrvatska poštanska banka je odlukom o smanjivanju kamatnih stopa na kredite učinila snažan zaokret prema zadovoljavanju potreba svojih klijenata, ali i pridobivanju novih. Kreditna ponuda HPB-a s nižom kamatnom stopom, koja stupa na snagu 1. listopada i koja se odnosi na navedene vrste kredita, sada je konkurentna i najvećim bankama na domaćem tržištu. Dobra vijest klijentima banke je i to što će se nove kamatne stope primjenjivati i na kredite odobrene prije 1. listopada, a ne samo na one odobrene nakon tog datuma.

«Tijekom izrazito teškog razdoblja za banku, mi ne samo da nismo mijenjali, odnosno povećavali kamatne stope na kredite, nego ih, evo sada još i smanjujemo. Posebno nas raduje što ćemo ponuditi vrlo povoljne kreditne uvjete umirovljenicima - gotovinske kredite s kamatom od 8,49 posto, kao i kredite mladima za kupnju stana, s nominalnom kamatnom stopom od 5,99 posto koja će ostati fiksna tijekom prve godine otplate, dok je za sve ostale stambene kredita kamatna stopa smanjena na 6,49 posto. Naše klijente zasigurno će obradovati činjenica kako će im s obračunom za listopad, odnosno rata kredita koja dospijeva s 1. studenim biti manja», izjavio je ovom prilikom Mato Filipović, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom.
«Hrvatska poštanska banka želi sa svojim klijentima graditi dugoročne odnose, a oni podrazumijevaju korektnost u postupanju i kvalitetnu uslugu, uključujući i žrtvovanje dijela dobiti kao našeg uloga u izgradnji te suradnje. Hrvatska je naše tržište i tu ćemo rasti, zajedno s našim gospodarstvom i građanima», izjavio je Čedo Maletić, predsjednik Uprave HPB-a.
Osim navedenih nominalnih kamatnih stopa za gotovinske kredite za umirovljenike, te onih za stambene kredite za mlade, HPB nudi kamatnu stopu na nenamjenske kredite od 8,99 posto, te za kredite za zatvaranje obveza od 9,99 posto.

Također, mjenjaju se kamatne stope na depozite stanovništva. Novi kreditni i depozitni uvjeti bit će dostupni na internet stranicama banke od 1. rujna 2010.

U privitku obavijesti možete pronaći i Strateške scenarije razvoja Hrvatske poštanske banke u razdoblju od 2010. do 2014. godine.

 

Povratak na novosti