eBank

Hrvatska poštanska banka i Hrvatski izvoznici potpisali Ugovor o suradnji


U cilju poticanja hrvatskog izvoza i pružanja potpore izvozno orijentiranim tvrtkama, Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji.

Ovim će sporazumom Hrvatska poštanska banka, kao nacionalna banka usmjerena na razvoj izvozno orijentiranog gospodarstva, i Hrvatski izvoznici, predstavničko tijelo društava i organizacija čija je misija poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza, zajedničkim naporima raditi na stvaranju uvjeta za povećanje hrvatskog izvoza. Sporazum je u ime Hrvatske poštanske banke potpisao Josip Protega, predsjednik Uprave HPB-a, a u ime Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, predsjednik Udruge.


Buduća poslovna suradnja vezana je za zajedničke inicijative i aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji hrvatskog izvoza, unapređenju poslovnog i financijskog okruženja te ugrađivanju najbolje prakse u poticanje izvoza. S tom će svrhom HPB i HIZ zajednički organizirati niz predavanja, radionica i nastupa namijenjenih promicanju izvoza. Hrvatska poštanska banka će također pružiti stručnu, organizacijsku i financijsku pomoći u organiziranju Prve konvencije udruge Hrvatskih izvoznika.


"Uspostavom ove suradnje, HIZ i HPB će još intenzivnije raditi na stvaranju uvjeta neophodnih za povećanje razine hrvatskog izvoza te na poticanju izvoznih mogućnosti hrvatskih gospodarstvenika. Dugoročni cilj ove suradnje jest jačanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda i usluga na svjetskom tržištu te razvoj financijskih proizvoda i usluga posebno namijenjenih hrvatskim izvoznicima u ponudi HPB-a.", izjavio je ovom prilikom Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke.

Povratak na novosti