eBank

HPB uvela uslugu internet bankarstva


Hrvatska poštanska banka proširila je svoju ponudu proizvoda i usluga novom uslugom - HPB Internet bankarstvom za građane i poslovne subjekte. Usluga je namijenjena pojedincima i tvrtkama koji žele jednostavan i brz pristup bankovnim računima uz istodobno obavljanje bezgotovinskog kunskog i deviznog platnog prometa u bilo koje vrijeme i sa svakog mjesta putem Interneta.

Usluga HPB Internet bankarstva za građanstvo dostupna je bez plaćanja upisnine. Klijentima omogućuje svakodnevni uvid u stanje i pregled prijenosa svih računa otvorenih u banci, plaćanje računa u zemlji putem jednokratnog ili trajnog naloga uz mogućnost potpune kontrole ili otkazivanja plaćanja, kreiranje vlastite arhive po odabranom kriteriju, kao i zadavanje razne financijske i nefinancijske zahtjeve. Naknade za transakcije niže su nego na šalterima banke ili pošte, a klijenti usluzi pristupaju putem tokena.
Mjesečna naknada za korištenje usluge iznosi deset kuna, a za umirovljenike, hrvatske branitelje i rodilje pet kuna.

HPB Internet bankarstvo za poslovne subjekte namijenjeno je tvrtkama koje žele obavljati financijske transakcije na efikasan i brz način. Usluga omogućava uvid u stanje i promete svih kunskih i deviznih računa i depozita klijenta, zatim uvid u stanja i promete po kreditima, upit i pregled garancija, eskonta mjenica, kunski i devizni platni promet (s doznakom za plaćanje u inozemstvo), pojedinačne i zbirne unose naloga putem obrasca ili datoteke, prijenose sredstava s računa unutar banke i prema drugim bankama, pregled izvršenih naloga te preuzimanje izvadaka o svim promjenama na računima.  Također, usluga nudi rad s više korisnika računa pojedine tvrtke, kao i promjenu ovlaštenja rada po računima. Naknade za provođenje transakcija su i do pet puta niže nego na šalterima banke i pošte, a posebna pogodnost je što klijenti mogu birati između pristupa usluzi putem tokena ili smart kartice.
Klijentima se ne naplaćuje upisnina, a mjesečna naknada za korištenje usluge iznosi dvadeset kuna.

Za korištenje usluge potrebno je popuniti pristupnicu, odabrati osobni PIN i doći na Internet stranicu http://www.hpb.hr gdje je omogućen ulazak u sustav HPB Internet bankarstva za građanstvo i pravne subjekte.

Povratak na novosti