eBank

HPB predstavila novi koncept poslovnice


HPB je suradnjom s domaćim arhitektima, dizajnerima i proizvođačima promovirala 'hrvatsku priču'  i svojim klijentima omogućila novi doživljaj bankarskog poslovanja

Hrvatska poštanska banka je uvela novi koncept poslovnice u kojem je kao najveća banka u hrvatskom vlasništvu povezala hrvatsku arhitekturu, hrvatski dizajn i hrvatsku proizvodnju. U srijedu je u Strojarskoj 16 u Zagrebu otvorena prva u nizu poslovnica čije je uređenje rezultat suradnje HPB-a s arhitektom Teom Budankom, dizajnerima Grupe i Numen/ForUse te proizvođačem - firmom prostoria.

Nova poslovnica Banke smještena je u atraktivnom, energetski učinkovitom VMD-ovom kompleksu gdje je, uz visoku funkcionalnost i ugođaj prostora, HPB pokazala svijest o važnosti promocije vrhunskog hrvatskog proizvoda.

'Javna percepcija banaka jasno signalizira da je povratak u smireni okvir prepoznatljivih i bliskih materijala i oblika nužan. Upravo je točka susreta javnog prostora klijenata i radnog prostora bankara osnovna tema novog dizajna poslovnice HPB-a', istaknuo je arhitekt Teo Budanko.

Direktor i vlasnik firme prostoria Tomislav Knezović vjeruje da su, kao proizvođači, uz visoko kvalitetan dizajn u HPB unijeli i pozitivan duh kojim dokazuju da je moguće uspjeti koristeći domaću pamet i kreativnost.

'U procesu stvaranja najbolje hrvatske banke redizajn poslovnica nije bio prioritet, sada je i on došao na red. Hrvatski arhitekt, hrvatski dizajn, hrvatska proizvodnja u Hrvatskoj poštanskoj banci - našim klijentima ćemo pružiti odličnu uslugu i atmosferu' komentirao je novi koncept uređenja i suradnje Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a.

Strojarska je 14. poslovnica u najvećem HPB-ovom Regionalnom centru Zagreb koji broji gotovo 220.000 klijenata, odnosno trećinu ukupnog broja naših klijenata, što znači da je svaki 5. stanovnik tog područja klijent Banke.

Dizajneri o uređenju HPB-ove poslovnice:

Tihana Taraba (Grupa): 'Stolica Monk dio je kolekcije koja je nastala 2013. Monk, u doslovnom prijevodu Redovnik, tako na prvi pogled evocira stvarnu figuru istočnjačkog religijskog asketa, čija leđa postaju naslon, a bedra i koljena rukonasloni obučeni u nepretencioznu tkaninu pod kojom se otkriva jednostavna i pouzdana konstrukcija.

Za potrebe nove poslovnice Hrvatske poštanske banke stolicu Monk prilagodili smo za upotrebu u javnim prostorima tako da smo drvenu konstrukciju nogu zamijenili metalnim.'

Nikola Radeljković (Numen/ForUse): 'Skromne i lagane sjedalice, spartanske konstrukcije s optimalnom ergonomijom, eksperimentirali smo s oblikom sve dok nismo postigli istovremeni osjećaj nostalgije i suvremenosti koje karakteriziraju Polygon.'

Povratak na novosti