eBank

HPB pokrenula projekt financijske pismenosti za poduzetnike


Hrvatska poštanska banka pokrenula je projekt financijske pismenosti za male i srednje poduzetnike. U prvoj fazi projekta 'HPB za financijsku pismenost' Banka u suradnji s Novom TV u sklopu poslovnog tv-magazina Informer od travnja do rujna 2017. educira buduće poduzetnike i one koji su već na tržištu. Program edukacije osmišljen je kao vodič za jednostavnije i uspješnije poslovanje - od pokretanja posla, izrade poslovnog plana, priprema za investicijske kredite, važnosti financijskih izvješća itd. do analize zaduženosti i traženja boljih financijskih rješenja.

U realizaciji projekta sudjeluju bankari HPB-a, poduzetnici među kojima i startupovi te konzultanti.      

Ovim projektom HPB želi pridonijeti poboljšanju financijskog znanja posebno malih poduzetnika, bržim pripremama za biznis kojem se žele posvetiti i lakšem ispravljanju propusta onih koji su već na tržištu.  

ŠTO OBUHVAĆA PROGRAM EDUKACIJE: 

  • za sve koji bi krenuli u biznis, ali ne znaju kako predstavljamo redoslijed koraka i pregled osnovnih financijskih pojmova
  • za one koje čeka planiranje dajemo prikaz izrade dobrog poslovnog plana
  • za sve koji nisu sigurni u vlastiti projekt objašnjavamo zašto je (i) bankama važno vjeruje li poduzetnik u novi poslovni izazov
  • buduće poduzetnike savjetujemo koje informacije treba unaprijed pripremiti za sastanak s bankarom  
  • buduće korisnike kredita podsjećamo na kreditnu sposobnost i potrebna osiguranja
  • za buduće startupove donosimo iskustva drugih
  • za male i srednje koji su već na tržištu tražimo bolja financijska rješenja 

„TV-prilozi su dostupni na stranici Educiramo poduzetnike, a video sadržaj prate kratki članci s prikazom najtraženijih savjeta za poduzetnike. Sadržaj je prezentiran jednostavno i dostupan je svima”, napominju u Uredu za korporativne komunikacije HPB-a koji vodi projekt.   

U drugoj fazi projekta financijske pismenosti HPB priprema edukaciju poduzetnika fokusiranu na specifične zahtjeve pojedinih regija. 

Povratak na novosti