eBank

HPB ostvarila 36,2 milijuna kuna dobiti u 1. tromjesečju


U odnosu na isto razdoblje prošle godine dobit HPB-a je povećana za 3,1 posto, dok je imovina banke, zahvaljujući oživljavanju aktivnosti na financijskim tržištima, kao i pozitivnim trendovima u kreditiranju, nastavila rasti.

Banka je u prvom tromjesečju 2011. godine ostvarila neto dobit nakon oporezivanja u iznosu od 36,2 milijuna kuna što je 3,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Imovina Hrvatske poštanske banke na dan 31. ožujka 2011. godine iznosi 15 milijarda kuna i veća je za 1,7 posto ili 251,6 milijuna kuna u odnosu na kraj 2010. godine.
Primljeni depoziti su i u prvom tromjesečju 2011. godine nastavili s rastom te su na kraju razdoblja iznosili 10,6 milijardi kuna, što je porast od 3 posto ili 299 milijuna kuna u odnosu na kraj prethodne godine.
U pogledu ostvarenih prihoda, nastavak pozitivnog trenda poslovanja iz 2010. godine očituje se primarno u povećanju neto kamatnih prihoda, koji su u prvom kvartalu 2011. veći za 26,1 posto u odnosu na ostvarene u istom razdoblju prethodne godine. Neto prihodi od provizija i naknada su, zbog smanjenju naknada koje Banka naplaćuje svojim klijentima, niži za 4,7 milijuna kuna u odnosu na prvi kvartal prethodne godine.

Rezultati Banke za prvo tromjesečje pokazuju stalno poboljšanje poslovanja. Banka se svojom kreditnom ponudom među prvima uključila u program Vlade za poticanje gospodarstva, dok je građanima ponudila konkurentne uvjete kreditiranja te još veću dostupost svojih proizvoda i usluga jačanjem suradnje s Hrvatskom poštom.

 

Povratak na novosti