eBank

HPB izvoznicima ponudila kredite uz kamatu 4,75%


Hrvatska poštanska banka danas je bila domaćin 5. susreta Liderovog Kluba izvoznika na kojem je predstavila novu kreditnu liniju pod nazivom „Kredit s putovnicom" s povoljnijim uvjetima financiranja za izvoznike.

Okruglom stolu na temu „Financiranje izvoza - Vladine mjere i poticanje izvoza" o kojoj su razgovarali predstavnici članova Kluba izvoznika, prisustvovao je ministar financija Slavko Linić.

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Čedo Maletić prezentirao je nove, povoljnije uvjete financiranja izvoznika. Nova kreditna linija namijenjena je trgovačkim društvima koja ostvaruju minimalno 20 posto prihoda od izvoza svojih proizvoda i usluga, a može se iskoristiti za kupnju osnovnih sredstava. Kredit je dostupan uz konkurentnu kamatnu stopu od 4,75 posto, u kunama sa ili bez valutne klauzule te u eurima. Rok otplate kredita je do 10 godina uz mogućnost počeka do 2 godine.

„Članstvom u Liderovom Klubu izvoznika, HPB nastoji pružiti podršku hrvatskim izvozno orijentiranim tvrtkama i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivne izvozne klime. Prepoznajući potencijal izvoznih projekata, HPB svoje usluge nastoji prilagoditi upravo toj skupini klijenata. Iako je danas u Hrvatskoj samo 7,5 posto izvozno orijentiranih tvrtki, skoro 23 posto HPB-ovih kredita trgovačkim društvima koja nisu u državnom vlasništvu čine krediti izvoznicima. Vjerujemo da će uvjeti i ročnost novog proizvoda banke biti dodatni poticaj poduzetnicima te kvalitetna podrška za pripremu i realizaciju njihovih izvoznih projekata", izjavio je Čedo Maletić predstavljajući novu kreditnu liniju.

Povratak na novosti