eBank

HPB i First Data instalirali 50 novih bankomata


Internacionalna tvrtka First Data, lider u ponudi poslovnih i tehnoloških rješenja u suradnji sa Hrvatskom poštanskom bankom, najvećom bankom u hrvatskom vlasništvu, razvila je novu bankomatsku mrežu u Hrvatskoj. Prvih 50 bankomata instalirano je diljem jadranske obale i prvenstvena im je namjena osigurati isplate gotovog novca korisnicima Maestro, MasterCard i VISA kartica. Novi bankomati raspolažu novčanicama od 200 kuna, a korisnicima omogućuju podizanje gotovine uz iste uvjete i naknade kao i postojeći bankomati Banke.

Partneri u ovom poslu, First Data i HPB, iznimno su zadovoljni suradnjom kojom su u vrlo kratkom roku omogućili da Hrvatska kao turistička zemlja ove sezone svoje goste dočeka još spremnije: 'Novom ponudom bankomata želimo pridonijeti još snažnijoj promociji i razvoju hrvatskog turizma i dati potporu ukupnoj hrvatskoj ekonomiji. Intenzivnim širenjem bankomatske mreže uoči turističke sezone HPB postaje još dostupnija stanovnicima priobalja kao i svim njegovim posjetiteljima.'

Instalacijom novih 50 uređaja Hrvatska poštanska banka raspolaže s više od 400 bankomata u svim hrvatskim regijama te je svoj udjel na bankomatskom tržištu povećala na 9 posto.

O First Data

First Data je globalni lider u ponudi poslovnih i tehnoloških riješenja i svoje usluge pruža na približno šest milijuna poslovnih lokacija i u 4000 financijskih institucija diljem svijeta. First Data pruža podršku različitim kompanijama od start-up tvrtki do najvećih svjetskih korporacija omogućujući svakodnevno provođenje više od 2300 transakcija u sekundi u vrijednosti od 1,9 bilijuna dolara na godinu.

O HPB-u
HPB je najveća banka u hrvatskom vlasništvu s najrasprostranjenijom mrežom isplatnih mjesta - 53 poslovnice, više od 400 bankomata, više od 1000 ureda Hrvatske pošte i 150 poslovnica FINA-e.
Po broju klijenata, njih više od 650.000 HPB je četvrta banka u Hrvatskoj, sedma po veličini aktive, druga po broju gotovinskih transakcija i, prema istraživanjima, prva po preporukama te među vodećima po povjerenju klijenata.

Povratak na novosti