eBank

HPB Grupa dobitnica nagrada "Zlatni udjel" i "Zlatna dionica


Na današnjoj dodjeli nagrada Zlatna dionica i Zlatni udjel za 2006. godinu, HPB Grupa osvojila je dva vrijedna priznanja – Hrvatska poštanska banka osvojila je nagradu za najbolju javnu ponudu dionica u 2006. godini, dok je HPB Invest dobio priznanje Zlatni udjel za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima.

Nagrada za najbolju javnu ponudu dionica u 2006., koju je osvojila Hrvatska poštanska banka, rezultat je intenzivnog razvoja poslovanja u segmentu investicijskog bankarstva i kvalitetnog rada investicijskih bankara HPB-a.  Početkom 2006. godine banka je bila aranžer izdanja i organizator upisa uspješno provedene dokapitalizacije tvornice šećera VIRO javnom ponudom dionica putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze.  Kao agent uvrštenja dionica jedne proizvodne tvrtke u Službenu kotaciju Zagrebačke burze HPB je virovitičkoj tvornici šećera omogućila prikupljanje dodatnog kapitala za daljnji razvoj. Upisom cjelokupne javne ponude dionica u rekordnom roku od 18 sekundi investitori su potvrdili očekivanja brokera HPB-a, što ime se vratilo atraktivnim rastom cijene dionice.

Jedna od najžešćih utrka na ovogodišnjoj dodjeli nagrada vodila se upravo za nagradu Zlatni udjel. U konkurenciji od 28 društava koja upravljaju investicijskim fondovima najdinamičniji član HPB Grupe - HPB Invest osvojio je priznanje Zlatni udjel za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2006.

Od svog osnutka sredinom 2005. godine HPB Invest se prema rezultatima svojih  fondova svrstao među vodeća investicijska društva u Hrvatskoj. Imovina pod upravljanjem je u nešto više od godinu i pol dana s početnih 5 milijuna kuna porasla na više od milijardu kuna, a uz to, ulagačima je ponuđeno čak sedam investicijskih fondova prilagođenih različitim afinitetima. HPB Invest je prošle godine, prvi u Hrvatskoj, osnovao otvoreni investicijski fond s privatnom ponudom – HPB Alphu, a početkom ove godine pridružio mu se i ZM-1 fond.

Nagrade su u ime Hrvatske poštanske banke i HPB Investa primili Ivan Sladonja, član Uprave banke i Dominik Lice, predsjednik uprave HPB Investa.

Povratak na novosti