eBank

HPB dodijelila prvi kredit za oporavak gospodarstva


Hrvatska poštanska banka i tvrtka Tapo d.o.o. 26. ožujka 2010. godine  potpisali su ugovor o dugoročnom kreditu za obrtna sredstva u iznosu od 600 tisuća kuna. Ovo je prvi kredit kojeg je HPB dodijelila u okviru modela A akcije Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak.

Od ukupno 100 milijuna kuna koliko će izdvojiti za kreditiranje poduzetnika po modelu A, Hrvatska poštanska banka je prvih 600 tisuća kuna dodijelila svom dugogodišnjem klijentu, tvrtki specijaliziranoj za proizvodnju ergonomskih stolaca Tapo d.o.o. iz Gline. Radi se o poduzetniku koji je od samog početka orijentiran ka razvoju i proizvodnji stolaca visoke kvalitete, ergonomije i dizajna. Takvim pristupom Tapo je u samo četiri godine zauzeo vodeću poziciju na hrvatskom tržištu, a svoje je proizvode uspio plasirati i na vrlo zahtjevno europsko tržište. Trenutno najpoznatiji projekt tvrtke Tapo, koji bi ujedno mogao biti prvi veliki izvozni projekt hrvatske industrije namještaja u posljednjih 20 godina, je ergonomski poslovni stolac Next. Projekt stolca Next započeo je 2008. godine, ali je zbog krize i pomanjkanja sredstava bio usporen.

«Prvi kredit kojeg smo odobrili iz Vladinog modela A na neki je način simboličan jer je dodijeljen proizvodnoj tvrtki s područja posebne državne skrbi, poduzetniku i izvozniku - jednom riječju Tapo obuhvaća sve ono što se željelo podržati gospodarskim mjerama za oporavak gospodarstva.» izjavio je Jurica Miličević izvršni direktor Direkcije za mala i srednja poduzeća HPB-a.

Financijski savjetnik tvrtke Tapo iz Gline, Pejo Čičak zadovoljan je dosadašnjom suradnjom s Hrvatskom poštanskom bankom s kojom tvrtka posluje od 2004. godine. Ova, inače uspješna tvrtka, zapala je u probleme s likvidnošću koje je izazvala gospodarska kriza.
«Uz pomoć odobrenih sredstava Tapo će osigurati mirniji nastavak proizvodnje i poslovanja. Ovim ćemo kreditom zatvoriti svoje kratkoročne obveze prema dobavljačima, a ostatak sredstava iskoristiti za izvršenje novih narudžbi, poglavito iz inozemstva.» zaključio je prilikom potpisa ugovora gospodin Čičak.

 

Povratak na novosti