eBank

HPB - Aktiva banke dosegla 10,1 milijardu kuna


Hrvatska poštanska banka je u prvom polugodištu 2006. ostvarila rast bilance od 39 posto u odnosu na kraj 2005., dok je dobit prije oporezivanja u istom razdoblju iznosila 67,5 milijuna kuna.

Prema ostvarenim polugodišnjim rezultatima poslovanja banaka, udio Hrvatske poštanske banke u ukupnoj aktivi banaka u Hrvatskoj dosegao je 3,65 posto. Banka je u istom razdoblju ostvarila 54,2 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja. Ukupni depoziti banke porasli su za 36,1 posto u odnosu na kraj 2005. godine i iznose 6,8 milijardi kuna, pri čemu su oročeni depoziti rasli za preko 80 posto, dok su depoziti po viđenju porasli za preko 16 posto.

Ukupni krediti klijentima povećani su za čak 94,3 posto u odnosu na kraj 2005. godine, pri čemu krediti pravnim osobama iznose 4,5 milijardi kuna, što je povećanje od 114,6 posto, dok krediti stanovništvu iznose 1,3 milijarde kuna, što čini povećanje od 43,8 posto. Prihodi od kamata veći su za 30 posto u odnosu na isto razdoblje 2005. godine.

S ciljem daljnjeg unapređenja kvalitete poslovanja, HPB je nastavio s proširenjem distributivne i poslovne mreže pa sada, uz dvije nove poslovnice otvorene u Makarskoj i Poreču, banka raspolaže s dvanaest poslovnica i šest podružnica, te 155 bankomata i 1361 EFTPOS terminala instaliranih u poštanskim uredima i poslovnicama Fine. Također, banka je proširila svoj asortiman proizvoda za stanovništvo novom kreditnom ponudom koja obuhvaća kredite za kupnju motornih vozila i plovila, zatim nenamjenski kratkoročni kunski kredit za ljetni period (od 12. lipnja do 30. rujna) te poseban nenamjenski gotovinski kredit namijenjen klijentima banke - članovima Umirovljeničkog fonda koji su odabrali ubrzani model otplate udjela (model A). Banka je obrtnicima te malim i srednjim poduzetnicima ponudila dugoročni kunski kredit do 200 tisuća kuna s kamatnom stopom od 6,49 do 8,49 posto i rokom otplate do sedam godina. Također, za stanovništvo i pravne subjekte osmišljena je posebna kreditna linija - „Turistički krediti“, namijenjeni razvoju turističke djelatnosti.

Također, banka je klijentima ponudila dva nova kartičarska proizvoda – MasterCard gold karticu i VISA Business karticu, kao i usluge HPB Kontakt centra s besplatnim brojem telefona (0800 472 472) i informacijama dostupnim 24 sata dnevno.

Povratak na novosti