eBank

Grad Pula i Hrvatska poštanska banka postaju partneri u upravljanju gradskim proračunom


Potpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji, Hrvatska poštanska banka postaje partner i financijski savjetnik u vođenju računa grada Pule. Sporazumom kojeg su danas potpisali Boris Miletić, gradonačelnik grada Pule i Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, HPB se obvezala Gradu Puli i poduzećima i ustanovama u gradskom vlasništvu pružati usluge cash managementa.

„Izuzetno mi je drago da smo odabrali HPB, kao jednu od rijetkih i najveću banku na tržištu u domaćem vlasništvu. Vjerujem da ćemo objedinjavanjem vođenja računa ostvariti znatne uštede, što je nastavak značajnog smanjenja troškova poslovanja gradske uprave i gradskih poduzeća i ustanova. Do sada smo zajedničim nabavama na području mobilne telefonije smanjili troškove na godišnjoj razini od cca. 800.000,00 kuna, u fiksnoj telefoniji snizili smo troškove za 48%, a u sljedećoj godini predstoji objedinjavanje nabave za osiguranja gdje također očekujemo znatne uštede“, izjavio je Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule.

«U cilju što kvalitetnije suradnje s lokalnom samoupravom, Hrvatska poštanska banka ovom poslovnom suradnjom nudi više od uobičajenih bankarskih proizvoda i usluga. Želja nam je da znanjem i iskustvom naših bankarskih stručnjaka pružimo poslovnu podršku Gradu Puli kako bi što uspješnije vodili svoje financije», izjavio je Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke.

Osim uobičajenih bankarskih proizvoda i usluga HPB će, temeljem potpisanog Ugovora, Gradu Puli ponuditi savjete i usluge svojih financijskih stručnjaka pri planiranju i izradi financijske strategije, odnosno strategije upravljanja sredstvima na računu, kao i usluge izrade financijskih analiza, zatim upravljanja i planiranja te financiranja kapitalnih investicija. Također, stručnjaci iz HPB-a pomoći će u organizaciji poslovanja gradske riznice. U okviru poslova financiranja, HPB će gradu Puli te društvima i ustanovama u njegovom vlasništvu, pružati uslugu cash managementa. Ova usluga obuhvaća korištenje strukturiranih bankarskih proizvoda i rješenja koji Gradu omogućavaju smanjenje troškova te povećanje prihoda i efikasnosti, poput usluge cash poolinga.

Povratak na novosti