eBank

Gordana Bakić dobitnica HPB Grand Prix-a za slikarstvo


Hrvatska poštanska banka danas, po prvi put, dodjeljuje svoju nagradu za najbolje hrvatsko likovno ostvarenje u ovoj godini - „HPB Grand Prix 2007“. Žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka pod predsjedanjem Igora Zidića nagradu je dodijelio mladoj slikarici Gordani Bakić za njen triptih „Overland“.

Otvorenje izložbe i dodjela glavne nagrade u vrijednosti od 10 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti održat će se danas, u 19 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu (popularnoj Džamiji), nakon čega će izložba biti otvorena za posjetitelje sve do 24. prosinca 2007. Ova slikarska nagrada plod je zajedničke suradnje Hrvatske poštanske banke, glavnog organizatora izložbe i hrvatskih likovnih umjetnika. Za ovogodišnji HPB Grand Prix natjecalo se 30 slikara koji djeluju u Hrvatskoj, nominirajući svoja dva rada nastala u ovoj godini, a svi će radovi biti izloženi na izložbi u HDLU.

Uz Igora Zidića ravnatelja Moderne galerije i predsjednika Matice Hrvatske, u odabiru likovnih radova te izboru najboljeg među njima sudjelovali su i članovi stručnog žirija u sastavu, Mr. sc. Snježana Pintarić, v.d. ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Darko Glavan, predsjednik HS AICA i voditelj odnosa s javnošću Muzeja Mimara, Iva Körbler, znanstvena asistentica na Institutu za povijest umjetnosti, Zagreb, te Franjo Sinković Izvršni direktor Sektora marketinga i prodaje, Hrvatske poštanske banke.

Hrvatska poštanska banka završava poslovnu godinu ne samo uspješnim poslovnim rezultatima, već u ovo predblagdansko vrijeme daruje sve građane - ljubitelje umjetnosti i kulture. I dok u četvrtak, 6. prosinca počinje 13. po redu Sa(n)jam knjige u Puli čiji je banka glavni pokrovitelj, istog tog dana HPB predstavlja svoju nagradu namijenjenu likovnim umjetnicima – HPB Grand Prix 2007.

Banka je pristupila ovom značajnom događaju rukovodeći se svojom pozicijom najveće banke u nacionalnom vlasništvu i prihvaćajući odgovornost ne samo za gospodarske, već i za kulturne tokove u zemlji. Ovu nagradu likovnoj umjetnosti HPB namjerava učiniti tradicionalnom i na taj način doprinijeti razmjeni vrijednosti između gospodarstva i financija s jedne te umjetnika i kulturnih djelatnika s druge strane.

Povratak na novosti