eBank

Do prepaid bonova uz HPB bankomate


Hrvatska poštanska banka proširila je funkcionalnost svojih bankomata omogućivši korisnicima kupnju prepaid bonova za usluge svih mobilnih operatera u Hrvatskoj. Korisnici Maestro, MasterCard i VISA od 1. siječnja ove godine na svim bankomatima HPB-a mogu kupiti prepaid bonove za T-Mobile, VIPnet i TELE2 mobilne operatere.

Kupnja bona ostvaruje se bez naknade, izravnim prijenosom novca s računa korisnika na račun operatera. Nakon stavljanja kartice u bankomat i unosom tajnog broja potrebno je odabrati uslugu kupnje GSM bona, željenog mobilnog operatera i iznos bona. Na bankomatskom listiću koji sadrži ispis bona nalaze se svi podaci potrebni za obnavljanje mobilnog računa korisnika, a bon ispisan na listiću preporuča se sačuvati kao dokaz o uspješnoj transakciji. Bonove mobilnih operatera moguće je kupiti 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Na bankomatima je moguće kupiti VIPnet bonove u apoenima od 35, 50, 100 i 200 kuna, a za mobilne operatere T-Mobile i Tele2 dostupni su bonovi od 25, 50, 100 i 200 kuna.

HBP nastavlja s ubrzanim širenjem bankomatske mreže te sada raspolaže s ukupno 192 uređaja postavljena diljem Hrvatske. Uz uslugu isplate gotovine s debitnim i kreditnim karticama korisnicima HPB kartica na bankomatima je omogućen uvid u stanje računa te promjena tajnog broja (PIN-a). Svi bankomati HPB-a korisnicima osiguravaju visok stupanj zaštite pri korištenju. Tijekom prosinca prošle godine na bankomatima HPB-a zabilježeno je više od 380.000 tisuća transakcija, što čini porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje 2006.

Više o novoj usluzi HPB-a možete saznati na sljedećem linku.

Povratak na novosti