eBank

Dječji račun – novost u ponudi HPB-a


Hrvatska poštanska banka svoju je ponudu proizvoda za građane obogatila posebno osmišljenim računom za djecu. Račun je namijenjen svima koji žele osigurati sigurniju financijsku budućnost svoga djeteta i naučiti ga vrijednostima štednje.

Otvaranjem kunskog dječjeg računa u HPB-u možete štedjeti kada i koliko želite, a kamata na uplaćena sredstva iznosi 4 posto godišnje, promjenjiva. Uz račun se izdaje bankovna kartica koja omogućuje uplatu, uvid i isplatu sredstava s računa. Osim u poslovnicama banke, uplate na dječji račun moguće je izvršiti u svim uredima Hrvatske pošte, zatim bezgotovinskim prijenosom te putem POS terminala u poslovnicama banke i Pošte. Bankomati HPB-a nude uvid u stanje te mjesečnu isplatu s računa u skladu s maksimalnim dopuštenim iznosom od 900 kuna. Isplata je moguće i putem POS terminala banke. HPB-ov dječji račun može otvoriti zakonski zastupnik/skrbnik na ime maloljetnog djeteta do njegove punoljetnosti, a račun glasi na ime djeteta. Otvaranje i vođenje računa je besplatno.

Dodatna pogodnost za sve korisnike dječjeg računa i/ili oročene dječje štednje u HPB-u je odobravanje kredita za znanje, sport i putovanje te kredita na osnovi štednje bez naplate naknade za obradu kreditnog zahtjeva (lombardni kredit za učenike).

Ponuda je dostupna od 31. listopada, a Uvjete za otvaranje dječjeg računa u kunama možete pogledati ovdje.

Naknade za bankovnu karticu po dječjem računu u kunama možete pogledati ovdje.

Povratak na novosti