Pretraži HPB webPretraži HPB web
Prijavite se za HPB NewsletterHPB Newsletter

Newsletter

Želite li zaprimati naše
novosti, molimo vas da upišete svoju
e-mail adresu:

Dostupni smo vam

  Je li moguće kupiti udjele u fondovima HPB Investa putem usluge Internet bankarstva?

  Da, putem usluge HPB Internet bankarstva moguće je kupiti, prodati ili obaviti prijenos udjela u investicijskim fondovima HPB Investa.

  U HPB-u imam otvorenu štednu knjižicu pa me zanima mogu li koristiti uslugu Internet bankarstva?

  Uslugu HPB Internet bankarstva mogu koristiti klijenti koji imaju tekući i/ili žiro račun u HPB-u. Usluga nije dostupna klijentima sa štednim računima.

  Pokušavam se prijaviti na HPB Internet bankarstvo, ali dobivam poruku: "Nevažeća jednokratna lozinka" iako upisujem lozinku koju sam kreirala kod prve prijave. U čemu je problem?

  Za prijavu na HPB Internet bankarstvo koristi se token koji generira jednokratnu zaporku. Pod Serijski broj tokena unosite broj tokena koji se nalazi na njegovoj poleđini (broj se unosi bez crtica). Pod Jednokratna zaporka unosite brojčani slijed koji dobijete nakon što se prijavite na token (sa svojim PIN-om). Na upit tokena APPLI unesete broj 1.

  Da li usluga Internet bankarstva omogućuje plaćanje svih računa i mogu li putem njega plaćati račune koji glase na ime moje supruge ili roditelja?

  Uslugu HPB Internet bankarstvo možete koristiti za plaćanje svih računa bez obzira na koga oni glase. S ovom uslugom pristup svome tekućem računu imate sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno.

  Može li se pristupnica za HPB Internet bankarstvo poslati putem e-maila i na koju adresu?

  Skeniranom pristupnicom poslanom putem e-maila nije moguće ugovoriti uslugu HPB Internet bankarstva. Podnositelj zahtjeva za uslugu dostavlja popunjenu i potpisanu Pristupnicu za korištenje usluge u najbližu poslovnicu Banke ili poštom na adresu:
  Hrvatska poštanska banka d.d.
  Direkcija podrške izravnom bankarstvu
  Jurišićeva 4
  10000 Zagreb.

  Podnositelj zahtjeva svojim potpisom na pristupnici prihvaća Opće uvjete, ugovara korištenje usluge i potvrđuje točnost navedenih podataka.

  Pri pokušaju uplate novčanih sredstava s mog tekućeg računa u HPB-u na tekući račun u drugoj banci, aplikacija HPB Internet bankarstva ispisuje poruku „Neispravan poziv na broj“.

  Ukoliko se prilikom pokušaja provođenja naloga javlja spomenuta pogreška, unesen je neispravan poziv na broj. Polje „Poziv na broj primatelja“ smije se sastojati od brojeva i crtice (-) te je pod kontrolom unesenog modela. Ukoliko je model ispravno prepisan s uplatnice, a još uvijek se javlja greška, preporučamo kontaktirati primatelja sredstava da predloži alternativni poziv na broj primatelja. Isto tako, ukoliko plaćate na tekući ili žiro račun u drugoj banci, pod Model možete upisati broj 99, a Poziv na broj ostavite prazan. 

  Pri pregledu stanja na svom računu putem usluge Internet bankarstva nemam evidentirane uplate primljene na današnji dan.

  Stanje Vašeg tekućeg računa u aplikaciji HPB Internet bankarstva sadrži najnovije stanje nastalo u distribucijskim kanalima banke (šalterima, bankomatima, EFT POS terminalima, Internet bankarstvom). Stanje na računu je u rubrici Detalji prikazano na sljedeći način:
  •  Stanje računa
  •  Dopušteno prekoračenje
  •  Rezervirano stanje (ove transakcije nisu još proknjižene u sustavu Banke i možete ih pronaći u Neproknjiženim transakcijama, ali su sredstva rezervirana i njima ne možete raspolagati)
  •  Raspoloživo stanje

  Što je to usluga HPB mBanking?

  HPB mBanking je usluga mobilnog bankarstva Hrvatske poštanske banke koja omogućava jednostavno upravljanje financijama putem mobilnog telefona. Da biste aktivirali uslugu mBanking-a potrebno je imati otvoren tekući i/ili žiro račun te posjedovati mobitel s pristupom internetu. Usluga je dostupna za sve mobilne uređaje koji imaju Java platformu, Android operacijski sustav ili Apple iOS te za sve operatere s područja Hrvatske, a upute za korištenje mBanking usluge možete pronaći ovdje.
  Popunjenu pristupnicu potrebno je predati u najbližoj poslovnici Banke ili uredu Hrvatske pošte.

  Što je to usluga HPB mToken?

  Usluga mToken je aplikacija na mobitelu koja omogućuje pristup internetskom bankarstvu, a koristi se za identifikaciju korisnika i potvrdu izvršenja transakcija. Za korištenje usluge potrebno je imati mobilni uređaj koji ima mogućnost pristupa internetu radi preuzimanja i pokretanja aplikacije, a usluga je dostupna za sve mobilne uređaje koji imaju Java platformu, Android operacijski sustav ili Apple iOS te za sve operatere s područja Hrvatske.
  Popunjenu pristupnicu potrebno je predati u najbližoj poslovnici Banke ili uredu Hrvatske pošte, a upute za instalaciju i korištenje HPB mToken usluge možete pronaći ovdje.

  Što je token?

  Token je uređaj koji omogućuje sigurno korištenje usluge HPB Internet bankarstva. Zaštićen je PIN-om koji je poznat samo vama. Uputu za korištenje tokena možete pronaći u svim našim poslovnicama i na našim internet stranicama.

  Kako mogu postati korisnik usluge HPB Internet bankarstva?


  Da bi postali korisnik ove usluge potrebno je ispuniti pristupnicu koju možete dobiti u poslovnicama Banke ili uredima Hrvatske pošte te ju osobno predati u najbližoj poslovnici Banke ili uredu Hrvatske pošte.

  Što usluga Internet bankarstva omogućuje svojim korisnicima i koje su naknade za njeno korištenje?

  HPB Internet bankarstvo svojim korisnicima omogućuje jednostavno, brzo i sigurno obavljanje sljedećih usluga:
  •    uvid u stanje svih računa kojih ste vlasnik ili opunomoćenik (tekući, žiro, štedni u kunama i stranoj valuti, račun kredita, račun kreditne kartice)
  •    prijenosi sredstava s tekućih, žiro i deviznih računa
  •    pregled prijenosa na čekanju i mogućnost prekida prijenosa
  •    pregled arhive prijenosa sredstava po zadanom kriteriju
  •    plaćanje računa u zemlji (jednokratnim ili trajnim nalogom uz mogućnost potpune kontrole, promjene ili otkazivanje plaćanja)
  •    ugovaranje nenamjenski oročene i rentne štednje u kunama, eurima i američkim dolarima
  •    ugovaranje oročenog depozita s višekratnim uplatama
  •    zadavanje i pregled raznih financijskih i nefinancijskih zahtjeva
  •    mogućnost odabira osnovnog računa za usluge plaćanja
  •    odabir unosa platnog naloga putem forme ili HUB obrasca
  •    prijevremena otplata troškova učinjenih MasterCard karticom
  •    kupnja GSM bonova svih mobilnih operatera
  •    pregled ugovora i mogućnost uplata rate stambene štednje u HPB Stambenoj štedionici
  •    kupnja, prodaja i prijenos udjela u fondovima HPB Investa
  •    pregled poslovnica i bankomata Banke
  •    ugovaranje police putnog osiguranja s Croatia osiguranjem
  •    prikaz tečajne liste
  •    komunikacija sa službom za korisnike putem elektronske pošte
  •    pregledavanje putem preglednika: Internet Explorer, Opera, Safari, Firefox, Google Chrome

  Kako biste postali korisnikom HPB Internet bankarstva za građanstvo potrebno je upoznati se s Općim uvjetima korištenja usluge te ispunjenu pristupnicu dostaviti u najbližu poslovnicu Banke ili ured Hrvatske pošte. Opće uvjete korištenja usluge, pristupnicu i naknade za korištenje usluge možete dobiti u svim poslovnicama Banke ili uredu Hrvatske pošte.

Kategorije
Štednja
eRačun
Fondovi HPB Investa
Internet bankarstvo
Investicijsko bankarstvo
Kartično poslovanje
Kreditno poslovanje
Platni promet
Poslovanje s građanima
Poslovanje s pravnim osobama
  Moj pun novčanik     LinkedIn
 
Sadržaj stranica isključivo je informativnog karaktera i ničim ne obvezuje Banku  |  HPB d.d. ©

Izračun kredita

Kredit —Kredit uz unos kamatne stope— Nenamjenski kredit u kunama s fiksnom kamatnom stopomAGRO krediti Kredit za legalizaciju nekretninaKredit za pripremu turističke sezoneKredit za umirovljenike u kunama - klijenti bankeKredit za umirovljenike u kunama - nisu klijenti bankeKredit za umirovljenike uz valutnu klauzulu - klijenti bankeKredit za umirovljenike uz valutnu klauzulu - nisu klijenti bankeKredit za školarinuKrediti za razvoj turističke djelatnosti (posl. subjekti)Lombardni kredit na osnovi stambene štednjeMargin kreditNenamjenski gotovinski krediti za klijente bankeNenamjenski kredit za korisnike kredita koji nisu klijenti BankeStambeni kredit u kunamaStambeni kredit uz valutnu klauzuluStambeni kredit uz valutnu klauzulu - vikend kućaStambeni krediti u kunama s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope - KS 4.95%Stambeni krediti u kunama s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope - KS 5.20%Stambeni krediti u kunama s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope - KS 5.55%Studentski kredit za znanje, sport i putovanjeZa zatvaranje obvezaZeleni stambeni kredit u kunama - klijenti bankeZeleni stambeni kredit u kunama - nisu klijenti bankeZeleni stambeni kredit uz valutnu klauzulu - klijenti bankeZeleni stambeni kredit uz valutnu klauzulu - nisu klijenti banke
Iznos kredita
Broj mjeseci otplate
Kamatna stopa
Anuitet
Anuitet (nakon 12 mjeseci)

 

 
Informacija je isključivo informativna i ničim ne obvezuje Banku.

Izračun štednje

Naziv štednje Štednja uz korisnički unos kamatne stopeOročena štednja - knOročena dječja štednja - knOročena štednja - devizeOročena dječja štednja - devizeOročena otvorena štednja s višekratnim uplatama - knOročena otvorena štednja s višekratnim uplatama - EURMotiv plus štednja
Oročenje
Iznos depozita bez iznosa depozitado 25.000,00 €od 25.000,01 do 50.000,00 €od 50.000,01 €od 50,00 do 5.000,00 €od 5.000,01 do 10.000,00 €od 10.000,01 € i višeod 200,00 do 25.000,00 knod 25.000,01 do 50.000,00 knod 50.000,01 kn i više
Kuna ili deviza kunadeviza Valuta EURCHFUSD
Rok oročenja (mjeseci) 1 3 6 12 13 24 36 48 60 12 13 24 36 48 60
Početni mjesec oročenja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 (mjesec)
Kamatna stopa (%) promjenjiva fiksna
Saldo
Kamata: Ušteda:

 

 
Informacija je isključivo informativna i ničim ne obvezuje Banku.

Kalkulator

Tečajni kalkulator

Tečajna lista: Srednji HNBKupovni za devizeProdajni za devize
Početna vrijednost:
Valuta / Krajnja valuta: KN AUDCADCZKDKKHUFJPYNOKSEKCHFGBPUSDBAMEURPLN u KN AUDCADCZKDKKHUFJPYNOKSEKCHFGBPUSDBAMEURPLN
Rezultat:

Tečajevi iz ove liste primjenjuju se od: 10. 02. 2016.
Informacija je isključivo informativna i ničim ne obvezuje Banku.
 

Vaše mišljenje o stranici

Molimo Vas da ocijenite ovu stranicu:

1. Sadržaj

lošdobarizvrstan

2. Funkcionalnost

lošadobraizvrsna

3. Dizajn

lošdobarizvrstan

4. Vaš dojam o stranici:

 

Ugovorite sastanak (fizičke osobe)

Želite li ugovoriti sastanak sa službenikom Banke u Vama najbližoj poslovnici, unesite svoje podatke i mi ćemo Vas kontaktirati.
Ime: *
Prezime: *
Jeste li klijent HPB-a:dane
Želim da me kontaktirate putem: telefonae-maila
Broj telefona / E-mail adresa: *
Želim sastanak u poslovnici: *Odaberite poslovnicuPoslovnica Beli ManastirPoslovnica BjelovarPoslovnica ČakovecPoslovnica DubrovnikPoslovnica ĐakovoPoslovnica GospićPoslovnica ImotskiPoslovnica KarlovacPoslovnica Kaštel StariPoslovnica Konavle - GrudaPoslovnica KoprivnicaPoslovnica MakarskaPoslovnica NašicePoslovnica Osijek - Trg Ante Starčevića 7Poslovnica Osijek 2 - Prolaz J. Benešića 2Poslovnica PorečPoslovnica PožegaPoslovnica PulaPoslovnica Rijeka – Korzo 13Poslovnica Rijeka – Uljarska 4Poslovnica SinjPoslovnica SisakPoslovnica Slavonski BrodPoslovnica Split – Bihaćka 2Poslovnica Split – Dubrovačka 31Poslovnica Split Iii – Ruđera Boškovića 18aPoslovnica StrmecPoslovnica ŠibenikPoslovnica TrogirPoslovnica ValpovoPoslovnica VaraždinPoslovnica Velika GoricaPoslovnica VinkovciPoslovnica ViroviticaPoslovnica VukovarPoslovnica ZadarPoslovnica Zagreb - Avenija Dubrava 47Poslovnica Zagreb - Britanski Trg 12Poslovnica Zagreb - Jurišićeva 4Poslovnica Zagreb – Maksimirska 107Poslovnica Zagreb – Savska 58Poslovnica Zagreb - SesvetePoslovnica Zagreb - ŠpanskoPoslovnica ZaprešićIspostava Alkarski Dvori – SinjIspostava BanjoleIspostava CavtatIspostava Donji MiholjacIspostava KninIspostava LižnjanIspostava Zagreb - Autobusni KolodvorIspostava Zagreb - GajniceIspostava Trilj
Zanimaju me informacije o: *Odaberite područjeKreditimaŠtednjiRačunimaKarticamaInternet bankarstvuSMS/E-mail usluziPaketima proizvodaSefovima
Detalji upita:
 

Ugovorite sastanak (poslovni subjekti)

Želite li ugovoriti sastanak sa službenikom Banke u Vama najbližem mjestu, unesite svoje podatke i mi ćemo Vas kontaktirati.
Naziv tvrtke / obrta: *
Kontakt osoba: *
Želim da me kontaktirate putem: telefonae-maila
Broj telefona / E-mail adresa: *
Želim sastanak u mjestu: *Odaberite mjestoOsijekVinkovciVaraždinRijekaPulaSplitDubrovnikZadarZagrebGospićSlavonski Brod
Detalji upita:
 

Vaše mišljenje

Poruka:
 

Vaše prijedloge, pitanja i pohvale

Poslujem kao (odabrati) *građaninposlovni subjekt
Ime i prezime/
Naziv tvrtke ili obrta *
Adresa *
Broj telefona/mobitela
E-mail adresa
Odgovor želim putem (odabrati) *e-mailomtelefonompisano na adresunije potrebno
Prilažem (odabrati) *prijedlogpitanjepohvala
Segment poslovanja *- odabrati -Odnosi sa zaposlenicima BankeDepoziti i platni prometKreditiUsluge izravnog/elektroničkog bankarstvaStambena štednja/krediti, investicijsko bankarstvoOsiguranja
Vaše mišljenje (molimo opisno navesti) *
 

Vaš prigovor

Prilažem *prigovor
Ime i prezime/
Naziv tvrtke ili obrta *
Adresa *
OIB *
Broj telefona/mobitela
Broj telefaksa
E-mail adresa
Odgovor želim putem (odabrati) *e-mailomtelefonompisano na adresutelefaksomnije potrebno
Segment poslovanja *- odabrati -Odnosi sa zaposlenicima BankeDepoziti i platni prometKreditiUsluge izravnog/elektroničkog bankarstvaStambena štednja/krediti, investicijsko bankarstvoOsiguranja
Odnosi sa zaposlenicima Banke - odabrati -ljubaznoststručnostbrzina uslugeostalo
Depoziti i platni promet - odabrati -računi i depozitiplatni prometbankomatikarticeprodajna mjestaostalo
Krediti - odabrati -minus po računustambeni kreditnenamjenski kreditostalo
Usluge izravnog/elektroničkog bankarstva - odabrati -internetsko bankarstvomobilno bankarstvoSMSE-mailostalo
Stambena štednja/krediti, investicijsko bankarstvo, osiguranja - odabrati -investicijsko bankarstvostambena štednja/kreditiostalo
Opis događaja (molimo opisno navesti) *